10 Λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το WordPress για την Ιστοσελίδα σας

Κοινοποίηση:

Το WordPress είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) εδώ και μία δεκαετία. Σήμερα το WordPress εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά CMS έχοντας το 58% των συνολικών μεριδίων. Οι αριθμοί είναι σταθεροί τα τελευταία 8 χρόνια. Η 2η και η 3η μεγαλύτερη πλατφόρμα CMS μετά το WordPress είναι το Joomla και το Drupal αντίστοιχα με μερίδια 12% συνδυαστικά, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του WordPress. Οι προγραμματιστές του διορθώνουν συνεχώς σφάλματα και βελτιώνουν την ασφάλεια μέσω συχνών ενημερώσεων. Είναι εξαιρετικά ισχυρό και το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να πληρώσετε ούτε μια δεκάρα για να το χρησιμοποιήσετε. Που σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει, και επομένως οι άνθρωποι συνεχώς το τροποποιούν, επεκτείνουν τις λειτουργίες του και το διανέμουν σε τακτική βάση. Είναι μια πολύ καλή πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα με μια ζωντανή κοινότητα. Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας και οι παρακάτω είναι κάποιους από τους βασικούς.

Τα πάντα σχετικά με το WordPress είναι εύκολα

1. Δωρεάν και Βασισμένο σε Ανοιχτό Κώδικα

Η ουσία της χρήσης CMS είναι ότι δεν χρειάζεται καν να ασχοληθείτε με την κωδικοποίηση για να κάνετε τις περισσότερες αλλαγές, επειδή έχουν διαμορφώσει όλους τους κώδικες σε φιλικές προς το χρήστη διεπαφές. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται (κυρίως) να κάνετε είναι απλώς να προσθέσετε ποιοτικό περιεχόμενο στις ιστοσελίδες σας. Η φύση του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου δημιουργεί ευελιξία όταν πρόκειται για ενοποίηση με άλλα συστήματα, όπως εφαρμογές τρίτων. Ένα άλλο καλό που προκύπτει από το CMS είναι η ευελιξία ως προς τη διαχείριση του περιεχομένου. Σας επιτρέπει να αλλάξετε την ιστοσελίδα σας σε σχεδόν οτιδήποτε θέλετε επειδή ο ουρανός είναι το όριο σας! Μπορείτε ακόμη και να αλλάξετε κάποιους από τους κώδικες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, εάν είστε προγραμματιστής.

2. Εύκολο ενσωματωμένο SEO

Οι προγραμματιστές έχουν σχεδιάσει το WordPress για να είναι φιλικό προς το SEO. Πρώτα απ’ όλα προσφέρει πολλά καλά πρόσθετα SEO που θα εντοπίσουν αυτόματα ζωτικά σημεία και θα τα παρουσιάσουν στους χρήστες για εύκολη βελτιστοποίηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις διευθύνσεις URL της ιστοσελίδας σας μέσω της διαισθητικής διεπαφής του WordPress. Είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε γιατί μπορεί να ενισχύσει την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης.

Η ενσωματωμένη ροή RSS είναι επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό όταν πρόκειται να αυξήσετε την κατάταξή σας. Μπορείτε εύκολα να τροφοδοτήσετε περιεχόμενο στις ιστοσελίδες σας και σε όλο τον Παγκόσμιο Ιστό και να διαδώσετε τις λέξεις-κλειδιά, και ως μπόνους, ενδέχεται να λάβετε έναν σύνδεσμο πίσω στην ιστοσελίδα σας.

3. Ευέλικτη προσαρμογή

Εάν συγκρίνουμε τις σημερινές επιχειρήσεις με εκείνες πριν από δεκαετίες, θα παρατηρήσουμε ότι οι απαιτήσεις λειτουργικότητας έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Ακόμη και για μία απλή ιστοσελίδα ιστολογίου, οι πελάτες θέλουν να αφομοιώσουν το περιεχόμενο μέσω διαφορετικών μέσων όπως βίντεο, περιεχόμενο ήχου (π.χ. podcast), ενημερωτικές εικόνες (γραφήματα, διαδραστικά διαγράμματα), όχι μόνο απλά άρθρα κειμένου. Ο ανταγωνισμός για την παροχή περιεχομένου σε χρήστες του διαδικτύου μέσω πολλαπλών δυνατοτήτων είναι έντονος. Για να εκπληρώσει αυτό το αίτημα, το WordPress παρέχει υψηλή ευελιξία για τη δημιουργία οποιασδήποτε μορφής ιστοσελίδας. Αυτά είναι μόνο δεκάδες παραδείγματα για το είδος των βιώσιμων ιστοσελίδων που μπορούν να δημιουργηθούν με το WordPress:

  • Ιστολόγιο
  • Ηλεκτρονικό
    εμπόριο
  • Φόρουμ / Διαδικτυακές Κοινότητες
  • Χαρτοφυλάκιο
  • Κατάλογος
    Επιχειρήσεων
  • Ιστοσελίδα podcast
  • Συγκεκριμένο Ιστολόγιο (Οικογενειακό, ιδιωτικό)
  • Πολύγλωσση Ιστοσελίδα

4. Ελάχιστη προσπάθεια για Μέγιστο αποτέλεσμα

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης του WordPress σχετίζεται με την επίπεδη καμπύλη εκμάθησής του. Οι αρχάριοι webmasters μπορούν να κατανοήσουν εύκολα τη βασική λειτουργία των λειτουργιών του WordPress, προκειμένου να λειτουργήσουν οι ιστοσελίδες τους. Ο πίνακας ελέγχου είναι αυτοπεριγραφικός και πολύ απλός για να δουλέψετε. Η διαδικασία από τη λήψη του πακέτου για τη ρύθμιση του host και τελικά την λειτουργία του μπορεί να γίνει σε λίγα μόνο λεπτά.

Είναι εύκολο όταν πρόκειται για τη διαχείριση περιεχομένου πολυμέσων εντός των αναρτήσεων. Μπορείτε να χειριστείτε εικόνες, βίντεο, αρχεία ήχου και αρχεία κειμένου για να δημιουργήσετε ενδιαφέρουσες αναρτήσεις ιστολογίου. Μεγάλες πλατφόρμες πολυμέσων όπως το Youtube επιτρέπουν στους χρήστες να ενσωματώνουν τους κώδικες βίντεο στις ιστοσελίδες τους με έναν πολύ απλό τρόπο.

Υπάρχουν τόσες πολλές εκπληκτικές δυνατότητες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε τον πλήρη έλεγχο της ιστοσελίδας σας χωρίς καμία τεχνική εμπειρία κώδικα. Υπάρχουν πολλά πρόσθετα που θα σας βοηθήσουν να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα του ιστοτόπου σας με λίγα κλικ.

5. Ώριμο και με υψηλή φήμη

Το WordPress υπάρχει για περισσότερο από μια δεκαετία. Και από την κυκλοφορία του, οι προγραμματιστές βελτιώνουν συνεχώς τις λειτουργίες, αφαιρούν σφάλματα και το διατηρούν ασφαλές. Το να είσαι ώριμος σημαίνει ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι πίσω από την τεράστια κοινότητά του που είναι περισσότερο από ευτυχείς να βοηθούν όλους.
Η εκτεταμένη κοινότητα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε ερωτήσεις και να αναζητήσετε βοήθεια όταν έρχονται προβλήματα.

Υπάρχει επίσης τεράστιος αριθμός σεμιναρίων διαθέσιμα για να σας κάνουν να προχωρήσετε γρήγορα μπροστά στο ταξίδι ανάπτυξης της ιστοσελίδας σας. Δεν είναι περίεργο ότι μεγάλες εταιρείες όπως η TechCrunch, η Sony Music, το CNN Press Room, οι The Rolling Stones, το Newsroom Spotify, η New York Post, οι Mavericks, ακόμα και ο Λευκός Οίκος, είναι μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούν WordPress για τις ιστοσελίδες τους.

6. Responsive friendly

Η ζήτηση για πρόσβαση από κινητά αυξάνεται τώρα και κάθε webmaster αναγκάζεται να κάνει τις ιστοσελίδες του να γίνουν φιλικοί προς κινητά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το WordPress μπορεί να κάνει τους ιστότοπούς σας να φαίνονται εξαιρετικοί σε smartphone και tablet. Σήμερα, ο αριθμός Responsive θεμάτων είναι μεγάλος και μπορείτε εύκολα να τα δοκιμάσετε και να τα τροποποιήσετε για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

7. Εύκολο στη διαχείριση

Το WordPress βασίζεται σε PHP και MySQL, αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό από οποιονδήποτε υπολογιστή έχει πρόγραμμα περιήγησης. Εάν η επιχείρησή σας αποτελείται από διάφορα μέλη ομάδας με διαφορετικά προνόμια, το WordPress μπορεί εύκολα να διαχειριστεί διαφορετική πρόσβαση για διαφορετικούς χρήστες με βάση τις ευθύνες τους. Αυτή η δυνατότητα ονομάζεται «ρόλος χρήστη». Από την κυκλοφορία του στην έκδοση 2.0, επιτρέπει σε έναν διαχειριστή να διαχειρίζεται ένα συγκεκριμένο σύνολο εργασιών για κάθε χρήστη. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε τις αναρτήσεις σας και να τις δημοσιεύσετε αργότερα ανάλογα με την ώρα που θα επιλέξετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προγραμματίσετε το περιεχόμενό σας να δημοσιευτεί σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να σας προσφέρει κάποια πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, μπορείτε να προγραμματίσετε τη δημοσίευση πολλών άρθρων σε λίγες διαφορετικές ημέρες που έχετε μπροστά σας ένα πρόγραμμα διακοπών.

8. Ασφάλεια

Ένα από τα κύρια μελήματα των κατασκευαστών ιστοσελίδων είναι πώς να προστατεύσουν τις ιστοσελίδες τους από κακόβουλες απειλές. Το WordPress είναι πάντα έτοιμο να ενημερώσει το σύστημά του, να διορθώσει τα κενά για να διατηρήσει την ιστοσελίδα σας καθαρή, ασφαλή ακόμα και για τους επισκέπτες. Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι το WordPress δεν είναι ασφαλές. Ο τελικός λόγος πίσω από αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το WordPress είναι πολύ δημοφιλές, ως εκ τούτου γίνεται ο μεγαλύτερος στόχος για hacking. Μπορείτε να το αποτρέψετε συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε επίσημες και ασφαλείς προσθήκες και επίσης να τηρείτε αξιόπιστη φιλοξενία ιστού όταν πρόκειται να ξεκινήσετε την ιστοσελίδα σας.

9. Αναπτύσσεται με την επιχείρησή σας

Το WordPress χρησιμοποιείται από μικρές εταιρείες αλλά και από τεράστιες όπως έχουμε αναφέρει πριν. Είναι πολύ επεκτάσιμο, ανάλογα και από το μέγεθος της επιχείρησής σας. Μπορείτε να αναπτύξετε την ιστοσελίδα σας προσθέτοντας ένα τεράστιο όγκο περιεχομένου χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την απόδοσή του. Και το σπουδαίο είναι ότι η χρήση του WordPress παραμένει δωρεάν παρά το περιεχόμενο ή το μέγεθός του.

10. Γίνεται καλύτερο

Είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε προγραμματιστές WordPress από άλλα CMS. Υπάρχουν εξαιρετικοί προγραμματιστές που εξακολουθούν να συνεισφέρουν σήμερα στη βελτίωση του WordPress.

Είμαστε στην διάθεσή σας για την κατασκευή της ιστοσελίδας της επιχείρησής σας, ή για οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεστε για την ιστοσελίδα σας.

Συμπερασματικά, το WordPress εξακολουθεί να είναι το κορυφαίο CMS με μεγάλα νούμερα σε μερίδιο αγοράς. Οι ενημερωμένες εκδόσεις είναι αποδεδειγμένα σταθερές και γίνονται καλύτερες κατά καιρούς. Από την ευκολία χρήσης, τη λειτουργία και τους λόγους ασφαλείας, μένει να γίνει η απόλυτη επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους στο διαδίκτυο από το μηδέν ή ακόμα και να μεταφέρουν την επιχείρησή τους στο διαδίκτυο από διαφορετική πλατφόρμα.