ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :
Δραγατσανίου 40, 27131 Πύργος (Μόνο κατόπιν ραντεβού)
Email :
info@simplenet.gr
 

ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ :

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡ. ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.

Χρήση email λογαριασμού τομέα @onoma.gr μέσω Gmail

Εάν είστε κάτοχος διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ενός τομέα ή ψευδωνύμου, που χρησιμοποιείτε στο πλαίσιο της εργασίας ή της επιχείρησής σας, όπως @onoma.gr, μπορείτε εκτός από το να λαμβάνετε τα επαγγελματικά σας μηνύματα (email) στο Gmail λογαριασμό σας, να στέλνετε και μηνύματα στα οποία αποστολέας θα φαίνεται η συγκεκριμένη διεύθυνση, μέσω του Gmail λογαριασμού σας.

 

Κάθε φορά που θα θέλετε να στείλετε κάποιο email θα επιλέγετε δηλαδή από ποιον λογαριασμό θέλετε να γίνεται η αποστολή και ο οποίος θα φαίνεται σαν αποστολέας.

 

Μπορείτε επομένως να κάνετε χρήση μόνο του Gmail λογαριασμού σας μέσω του περιηγητή (browser) που χρησιμοποιείτε ή και μέσω ενός email client (thunderbird, mailbird, κτλ). Ακόμα και μέσω του τηλεφώνου σας (android, iphone).

 

Βασικά πλεονεκτήματα ο δωρεάν χώρος 15 GB που σας διαθέτει το Gmail, η μη χρήση χώρου για τα επαγγελματικά σας email στον server και η λήψη και αποστολή μηνυμάτων από οπουδήποτε.

Ας ξεκινήσουμε με τα μηνύματα που λαμβάνετε

Αυτό το έχουμε ρυθμίσει ήδη εμείς μέσα από τον server. Να γίνεται προώθηση δηλαδή όλων των μηνυμάτων που λαμβάνετε στον Gmail λογαριασμό σας. Μπορεί να γίνεται και σε οποιοδήποτε άλλο λογαριασμό (yahoo, hotmail, κτλ) που χρησιμοποιείτε.

 

Αφού γίνεται λήψη όλων των μηνυμάτων που σας στέλνουν στο Gmail σας, γιατί να μην ρυθμίσετε στον επαγγελματικό σας λογαριασμό email του τομέα σας (@onoma.gr) να μην αποθηκεύονται καθόλου σε αυτόν μηνύματα; Να μην έχετε κάθε τόσο την έννοια να σβήσετε μηνύματα για να μην γεμίσει ο χώρος;

Ας δούμε πως γίνεται η ρύθμιση του email του τομέα σας ώστε να μην αποθηκεύονται μηνύματα σε αυτόν

Σε προηγούμενο άρθρο μας σας δείξαμε πως να αλλάξετε τον κωδικό σας μέσα από το Roundcube.

 

Ακολουθείστε τα ίδια βήματα μέχρι τις «Ρυθμίσεις», δηλαδή μέχρι και το βήμα 4.

 

Στην συνέχεια στην σελίδα που θα ανοίξει κάντε κλικ στο «Filters» στην αριστερή στήλη «Ρυθμίσεις».

Στην δεξιά στήλη «Filters» που ανοίγει (εάν ανοίξει και άλλη στήλη, στην τελευταία) κάντε κλικ στο κάτω μέρος στο «+».

Στην σελίδα που ανοίγει δεξιά συμπληρώστε στο πεδίο «Filter name» ένα όνομα για το φίλτρο που βάζουμε, π.χ. Delete. Από κάτω στο «Filter Rules» κάντε κλικ στο «all messages», πιο κάτω στο «Filter Actions» βρείτε στην πρώτη λίστα το «Discard message», κάντε κλικ για να το επιλέξετε και τέλος κάντε κλικ στο «Αποθήκευση».

Πλέον τα email που λαμβάνετε θα έρχονται μόνο στον λογαριασμό σας Gmail και όχι στον server.

Στην συνέχεια θα δούμε τις ρυθμίσεις για να στέλνετε μηνύματα μέσω του Gmail

1Προσθέστε μία διεύθυνση email που σας ανήκει

 

-Στον υπολογιστή σας, ανοίξτε το Gmail.
-Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στο εικονίδιο των ρυθμίσεων Ρυθμίσεις.
-Κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμοί.
-Στην ενότητα “Αποστολή μηνυμάτων ως” κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη άλλης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
-Εισαγάγετε το όνομά σας και τη διεύθυνση από την οποία θέλετε να γίνει η αποστολή του μηνύματος. Μην τσεκάρετε το «Θεωρήστε το ως ψευδώνυμο».
-Κάντε κλικ στην επιλογή Επόμενο βήμα.
-Εισαγάγετε τον διακομιστή SMTP (π.χ. mail.simplenet.gr), καθώς επίσης το όνομα χρήστη (π.χ. info@simplenet. gr) και τον κωδικό πρόσβασής σας γι’ αυτόν τον λογαριασμό. Επιλέξτε στο πεδίο «Θύρα» το 465 και τικαρισμένο το «Ασφαλής σύνδεση με χρήση SSL».
-Κάντε κλικ στην Προσθήκη λογαριασμού.

2Επιβεβαιώστε τη διεύθυνση

 

-Συνδεθείτε στον λογαριασμό που προσθέσατε. (εάν έχουμε κάνει ήδη προώθηση στον λογαριασμό Gmail θα λάβετε την επιβεβαίωση εκεί αλλιώς συνδεθείτε στο http://webmail.domain.gr).
-Ανοίξτε το μήνυμα επιβεβαίωσης που λάβατε από το Gmail.
-Κάντε κλικ στον σύνδεσμο.

 

Πλέον όταν θέλετε να στείλετε κάποιο email μέσα από το Gmail θα επιλέγετε τον λογαριασμό από τον οποίο θέλετε να γίνεται η αποστολή.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Webmail με το RoundcubeΔιαχείριση ΑλληλογραφίαςΑλλαγή Κωδικού Πρόσβασης Αρχική Διαχείριση Αλληλογραφίας με το Roundcube Για να μπορείτε να στέλνετε και να…

Χρήση email λογαριασμού τομέα @onoma.gr μέσω Gmail Αρχική Εάν είστε κάτοχος διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ενός τομέα ή ψευδωνύμου, που…

Ασφαλείς ΙστοσελίδεςΠιστοποιητικά SSL Αρχική Σύμφωνα με ανακοίνωση της Google, από τον Ιούλιο του 2018 η έκδοση 68 του Chrome θα…

5 λόγοι για τους οποίους κάθε επιχείρηση χρειάζεται μία ιστοσελίδα Αρχική Έχετε μια επιχείρηση χωρίς ιστοσελίδα; Κατανοούμε τους λόγους για…

Simple

steps can lead to great things…

Είμαστε μια μικρή επιχείρηση με έδρα τον Πύργο Ηλείας, 20 χλμ μακριά από την Αρχαία Ολυμπία, κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ασχολούμαστε με την κατασκευή ιστοσελίδων, κατασκευή eshop, προώθηση S.E.O. και βελτιστοποίηση ιστοσελίδων ως προς τις μηχανές αναζήτησης και την φιλοξενία τους (hosting).

Αναλαμβάνουμε έργα στον Πύργο, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Πάτρα, Καλαμάτα, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.